Kleuren kun je voelen

Wil jij op zoek naar een manier van tekenen of schilderen die bij jóuw fysieke toestand past?

Cursussen en workshops voor blinden en slechtzienden

Ben je blind en wil je bijvoorbeeld een huis of een boom leren tekenen?

Met behulp van Taktila® kan Jofke je uitleggen hoe de meeste mensen een huis of een boom zien, maar je bent natuurlijk altijd vrij om jóuw interpretatie van die boom te verbeelden. Dat zou namelijk een mooie aanvulling zijn op de reeds bestaande versies. En ook daar kan Taktila® je bij helpen.

Misschien ben je slechtziend en lukt het je niet meer om te tekenen of schilderen zonder lichamelijke klachten en vermoeienis?
Dan kan Jofke je helpen om non visueel te leren werken. Je raakt niet meer uitgeput door de verkeerde (visuele) inspanning en daarbij boek je ook nog eens héle verrassende resultaten. Máár: je zult wel moeten leren loslaten dat je oude werkwijze niet meer bij je past. Op naar een nieuwe uitdaging!

Particulieren

Particulieren kunnen aansluiten tijdens de reguliere teken- en schilderlessen bij Studio Xplo in Tilburg. Beeldend kunstenaar Jofke van Loon verzorgt de lessen. Voor extra ondersteuning probeert zij een persoonlijk kunstmaatje voor je te regelen.

Groepen

Groepen kunnen op afspraak terecht bij Studio Xplo en beeldend kunstenaar Jofke van Loon komt ook graag met de nodige assistentie workshops verzorgen op locatie.

Heb je psychische of lichamelijke klachten?

Een grote kans dat je voor onze cursussen in aanmerking komt voor individuele bijzondere bijstand of ondersteuning vanuit de WMO in de vorm van PGB of zorg in natura.
Informeer hiernaar bij je gemeente. Ben je cliënt bij Bureau Maks? Informeer bij hen wat wij samen voor je kunnen betekenen.

Mensen die in aanmerking komen voor een Meedoenregeling, kunnen deze bij ons benutten.